Tolk/vertaler Spaans samenlevingscontract

Bent u, of is uw partner Spaanstalig en gaat u samenwonen? Dan is het raadzaam een notarieel samenlevingscontract op te laten stellen. Zo gaat u met een gerust hart samenwonen en heeft u ook nog eens financiële voordelen. Als beëdigd tolk Spaans sta ik u graag bij als u naar de notaris gaat.

Wilt u een schenking doen aan een naaste of een goed doel, maar bent u Spaanstalig en weet u niet precies hoe? Met een schenkingsakte bij de notaris regelt u het goed voor uzelf en voor de ontvanger. Als beëdigd tolk Spaans sta ik u hierin graag bij.

 • Vertalingen NL Spaans
 • Tolkdiensten NL Spaans
 • Effectieve communicatie
 • Professionaliteit

Tolk Spaans bij opstellen samenlevingscontract

Als u gaat samenwonen of al samenwoont, is het raadzaam een samenlevingscontract op te laten opstellen bij de notaris. Hierin legt u met uw partner afspraken vast voor tijdens en na het samenwonen. Het aangaan van een notarieel samenlevingscontract heeft ook (financiële) voordelen. Bent u of is uw partner Spaanstalig en gaat u naar de notaris? Dan sta ik u graag als beëdigd tolk Spaans bij tijdens uw afspraak bij de notaris.

Financiële voordelen van het notarieel samenlevingscontract
Het maken van afspraken in een notarieel samenlevingscontract geeft u en uw partner rust, zekerheid én het brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Recht op nabestaandenpensioen
  Als u samenwoont, wordt u door het Pensioenfonds nog niet gezien als “partners”. Als u komt te overlijden, kan uw partner zonder notarieel samenlevingscontract geen aanspraak maken op de regeling voor nabestaanden. Pas als er een notarieel samenlevingscontract van kracht is én u uw partner heeft aangemeld bij uw pensioenverzekeraar, heeft uw partner recht op nabestaandenpensioen.
 • Recht op de gezamenlijke spullen
  In het notarieel samenlevingscontract maakt u afspraken die gelden bij overlijden. Dit heet een verblijvingsbeding. Met een verblijvingsbeding krijgen niet uw erfgenamen, maar uw partner automatisch de gezamenlijke spullen, (zoals de woning, de inboedel en de auto) als u overlijdt. De spullen die niet van u samen zijn, vallen net als uw vermogen in uw erfenis. Wilt u dat uw partner die spullen en uw vermogen ook krijgt? Dan moet u een testament maken waarin u dit vastlegt.

 • Vrijstelling erfbelasting
  Als één van de samenwonende partners overlijdt en in een testament de achterblijvende partner tot erfgenaam heeft benoemd, moet degene die de erfenis ontvangt daar erfbelasting over betalen. Zonder notarieel samenlevingscontract is dit de volle pond. Met een notarieel samenlevingscontract geldt er een forse vrijstelling voor de erfbelasting.
 • Hypotheekverlening
  Wilt u samen een huis kopen en bent u niet getrouwd? Hou er dan rekening mee dat de bank u vaak alleen een hypotheek verstrekt als u al een notarieel samenlevingscontract heeft of deze laat opstellen tijdens het verlijden van de leveringsakte en hypotheekakte.


Als gespecialiseerd tolk Spaans binnen het notariaat kom ik graag naar uw notariskantoor voor de persoonlijke tolkdienst Spaans. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Ik sta graag tot uw beschikking.

Tolk/vertaler Spaans samenlevingscontract

Vanaf € 299,00 incl BTW
Op aanvraag

Bij Simultanea staat een persoonlijke dienstverlening voorop. We kijken samen met u naar uw huidige situatie uw wensen. Vervolgens brengen we vrijblijvend uw mogelijkheden in kaart. Bent u benieuwd wat Simultanea voor u kan betekenen?

Beëdigde tolkdienst Spaans tijdens de voorbespreking en/of het passeren van een samenlevingscontract, indien gewenst in combinatie met testamenten.

Over Marinke

Als beëdigd tolk en vertaler Spaans sta ik op C1 niveau geregistreerd in het Register voor beëdigde tolken en vertalers (Rbtv) onder Wbtv-nummer 26417. Mijn diploma Bachelor of Arts - Tolk Spaans behaalde ik bij ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen.

Na 12 jaar in Spanje woonachtig en werkzaam te zijn geweest, heb ik mij in 2016 gevestigd in Nederland. Sindsdien vorm ik de brug tussen Nederlandse bedrijven en hun Spaanstalige relaties en klanten.

Grenzeloos communiceren
De spanning, die een taalbarrière met zich meebrengt, neem ik als cultuurspecialist op natuurlijke wijze weg en ik zorg voor een vloeiende en effectieve communicatie. Betrokkenheid, professionaliteit en snel schakelen staan voorop en dit wordt als zeer positief ervaren en gewaardeerd.

Simultanea is uw bruggenbouwer. Zorg dat u de taal spreekt van uw cliënten, zakenpartners en prospects. Schakel Simultanea in voor tolkdiensten Nederlands - Spaans, vertalingen Nederlands - Spaans en allround interculturele communicatie.
Marinke van Oortmerssen, tolk Spaans